Home / Despre Comuna Cosoba / Prezentare generala

 

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Cosoba-Trestieni, făcea parte din plasa Snagov a județului Ilfov și era formată din satele Cosoba-Golescu, Cosoba-Hristii și Trestieni, având în total 1248 de locuitori ce trăiau în 282 de case și un bordei. În comună funcționau două mori cu apă, două biserici și o școală mixtă, iar principalii proprietari de pământ erau I. Niculescu, C. Grădișteanu și P. Millo.

Anuarul Socec din 1925 o consemnează sub numele nou de Cosoba, în plasa Bolintin a aceluiași județ, având 3044 de locuitori în satele Cosoba-Cristii, Cosoba-Golescu, Deleni și Trestieni. În 1931, satele Cosoba-Golești și Cosoba-Cristii fuseseră comasate sub numele de Cosoba.

În 1950, comuna a fost transferată raionului Răcari din regiunea București. În 1968, ea a revenit la județul Ilfov, reînființat, dar a fost imediat desființată, satele ei trecând la comunele Ulmi și Joița. În 1981, o reorganizare administrativă regională a dus la transferarea teritoriului actual al comunei la județul Giurgiu.

Comuna a fost reînființată în 2004, de această dată numai cu satul Cosoba, prin separarea acestuia de comuna Joița.